Slovenska planinska pot v enem dnevu

Skupni projekt in združevanje vseh športnih navdušencev, pohodnikov, tekačev in gorskih kolesarjev, ki obožujejo slovenski gorski svet. Vsak posameznik lahko le sanja, da bi v enem dnevu premagal vseh 599 km Slovenske transverzale. S skupnimi močmi pa lahko prehodimo, pretečemo ali prekolesarimo celotno pot od Maribora do Ankarana v 24 urah, če vsak udeleženec prispeva svoj delež k dosežku.

Kako sodelovati?
599 km trase Slovenske planinske poti oz. transverzale je razdeljene na 140 odsekov. Vsak udeleženec si v prijavni tabeli, ki jo najdete na internetni strani dogodka, izbere del trase, ki ga želi preteči, prehoditi ali prekolesariti. Del trase, ki si ga izbere udeleženec, je lahko sestavljen iz poljubnega števila zaporednih odsekov. Cilj prireditve je, da v enem dnevu, 30.9.2017, »pokrijemo« prav vse odseke Transverzale, ne le tistih najbolj znanih. Upamo, da se boste nekateri odločili tudi za manj obiskane dele poti, ki pa znajo biti prav zato še bolj zanimivi, in nam tako omogočili skupno zmago!

Na posamezen odsek se seveda lahko prijavi tudi več posameznikov ali skupin. Zato imamo v prijavni tabeli pripravljenih več stolpcev, kjer lahko vpišete vaše podatke in se tako prijavite na dogodek.

30. 9. 2017 med 00:00 in 24:00 mora vsak udeleženec opraviti izbrani del poti.

Štartnina za dogodek znaša 10 €. Vsak udeleženec prejme majico dogodka in obrok na pikniku. UPN plačilni nalog za štartnino prejmete na vaš e-naslov, ki ga vpišete v v prijavno tabelo. Vsi, ki boste štartnino plačali dovolj zgodaj, prejmete majico še pred dogodkom.

Piknik za vse udeležence bo organiziran naslednji dan, v nedeljo, 1. 10. 2017, na Valvasorjevem domu pod Stolom.

Torej, vsi prijavljeni 30. 9. 2017 prehodite, pretečete ali prekolesarite del poti, na katerega ste se prijavili. Dolžino poti, smer gibanja, začetno in končno točko ter uro pričetka si izberete sami. Prav tako ste povsem svobodni pri izboru melodije, ki si jo boste požvižgavali na poti. ;) Pomembno je le, da na isti dan skupaj izkažemo spoštovanje celotni trasi Slovenske planinske poti.

Ker je vreme v gorah zelo pomemben varnostni faktor, bo v primeru slabe vremenske napovedi dogodek prestavljen na naslednjo soboto, 7. 10., piknik pa na nedeljo, 8. 10. Odločitev o morebitni prestavitvi dogodka bomo sporočili v sredo, 27. 9. 2017.

Kdajsobota, 30. september 2017
Kjeod Maribora do Ankarana
OrganizatorAmfibija
Povezavahttp://www.transverzala-1d.si/
PotOznačena pot

Zemljevid

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta