Slovenija planinari

Okrešelj in Rinke nad njim

Varno in doživeto doživljanje planinskega sveta za vse je vodilo projekta Slovenija planinari. Pohodništvo, planinska orientacija, turno kolesarjenje in športno plezanje so pod skupnim krovom vseslovenske akcije, s katero želimo združiti čim več društev in spodbuditi sodelovanje različnih deležnikov, da planinska dejavnost poveže sončno stran Alp.

Slovenija planinari združuje kopico planinskih pohodov, turnokolesarskih izletov, športnoplezalnih dogodkov in tekmovanj v planinski orientaciji po vsej državi, saj želimo ljubiteljem narave in gibanja vseh generacij ponuditi raznolik nabor aktivnosti pod vodstvom strokovno usposobljenega kadra Planinske zveze Slovenije, hkrati pa jih spodbuditi k preizkušanju novih dejavnosti in prehajanju med različnimi izzivi.

Naj bo le nebo meja, ko bomo – zaljubljeni v gore in hribe – obuli planinske čevlje in se odpravili po razgled, zavrteli pedala gorskega kolesa, na terenu pridobivali orientacijske veščine ali v navpičnici spoznavali mamljivi svet oprimkov, hkrati pa v dobri družbi pospešili ritem srca in tako poskrbeli za telo in dušo. Po vsej Sloveniji razpršeni dogodki, v naboru katerih prav vsakdo najde kakšen posladek ali izziv zase, med posameznike in skupine prinašajo različne oblike rekreativne vadbe, prilagojene tako trenutnim sposobnostnim in starosti kot vremenskim razmeram in željam.

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta