Naj planinska koča 2017: Roblekov dom na Begunjščici

Varno in doživeto doživljanje gorskega sveta za vse je vodilo projekta Slovenija planinari, ki ga v Evropskem tednu športa v sodelovanju z OKS-ZŠZ pripravlja Planinska zveza Slovenije ter tako spodbuja gibanje in rekreacijo v naravi.

Skupaj s posameznimi planinskimi društvi so številni dogodki razpršeni po vsej Sloveniji in namenjeni vsem, ne glede na njihovo starost, spol in fizično pripravljenost, da se jih lahko udeleži prav vsak ter tako doživi radost in lepoto gorskega sveta.

Osrednji dogodek bo v nedeljo, 24. septembra, ob 11. uri na Roblekovem domu na Begunjščici, ki so ga obiskovalci gora v tracionalni poletni akciji Planinske zveze Slovenije in spletnega portala Siol.net okronali za naj planinsko kočo 2017, kar je priznanje tako za oskrbnika Zdenko in Roka Podpečana kot za PD Radovljica, ki je že tretjič na vrhu izbora. V nedeljo proslavimo s krajšim kulturno-zabavnim programom, predajo plakete zmagovalcem letošnje akcije ter animacijami za mlado in staro.

Organiziran bo tudi voden pohod do Roblekovega doma, pod vodstvom prostovoljnih vodnikov PD Radovljica bo start s parkirišča v Dragi ob 8.30. Hoji je dobri dve uri.

Med 10. in 14. uro bodo na naj planinski koči 2017 planinske delavnice za majhne in velike, ki se bodo lahko preizkusili v osnovah orientacije, lovu za zakladom, prvi pomoči v gorah, učenju planinskih vozlov, Spominu s planin in izzivih iz Planinskega zabavnika.

Dobrodošli vsi, ki stavite na širne razglede, za katere se je vredno malce potruditi, planinsko gostoljubje in prijaznost v osrčju gora.

ObmočjeKaravanke
Kdajnedelja, 24. september 2017 11:00
KjeRoblekov dom na Begunjščici
Društvo Planinsko društvo Radovljica
Povezavahttps://www.pdradovljica.si/
PotOznačena pot
Primernost Primerno za družine

Zemljevid

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta