Osvojimo Blažev bivak na Golavi

V ponedeljek, 25.6. 2018 na rahlo deževen dan smo organizirali 1. Športno rekreativno prireditev ob državnem in občinskem prazniku – Osvojimo Blažev bivak na Golavi.

Prireditev Osvojimo Blažev bivak na Golavi je organiziralo Planinsko društvo Prebold v sodelovanju s Kulturnim društvom Marija Reka, Občino Prebold in Športno zvezo Prebold pod okriljem vseslovenske akcije Slovenija Planinari.

Prireditev je potekala v dveh disciplinah - tek in pohod na Blažev bivak na Golavi. Pohod na Blažev bivak se je udeležilo 92 pohodnikov in 7 tekačev, zaradi deževnega vremena se je prireditve udeležilo manj pohodnikov in tekačev kot smo pričakovali.

Pohod in tek smo pričeli v Preboldu, kjer smo se mimo Lovskega doma pod Golavo podali do Blaževega bivaka po Andrejevi poti. Do Lovskega doma smo se iz Blaževega bivaka spustili po grebenski poti. V Lovskem domu so nam člani Kulturnega društva Marija Reka priredil kulturni program z nagovorom župana Občine Prebold g. Vinka Debelaka in predsednika PD Prebold Matica Pečovnika. Po kulturnim programu smo poskrbeli za pogostitev z brezplačnim golažem za vse udeležence pohoda, katerega je pripravil oskrbnik Lovskega doma pod Golavo.

Po končani prireditvi smo se vsi strinjali, da ne glede na vreme, nam je prireditev uspela in da se drugo leto zopet srečamo na 2. Športno rekreacijski prireditvi - Osvojimo Blažev bivak na Golavi.

Matic Pečovnik,
predsednik PD Prebold

Fotogalerija

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta