5. jeseniški cirkl - krožna pot po Julijcih in Karavankah

Nekateri Cirkl že dobro poznate, ostalim pa naj povem nekaj besed: S Cirklom lahko pričnete na kateri koli točki. Na povezavi dobite Evidenčni list, natisnite ga in izpolnite s svojimi podatki. Na vsaki od postojank ali na vrhu, v zato namenjen prostor pritisnite žig, vpišite datum in prosite oskrbnika za podpis.


Zgodba z letošnjim Cirklom je pripližno takšna kot lani. Omejitve zaradi koronavirusa ... držimo se priporočil.

Ker je država podaljšala koriščenje turističnih bonov, v naših kočah lahko prespite in zajtrkujete "na račun" le-teh. Seveda ste vabljeni, da turistične bone v naših kočah koristite vsi, ne glede na to, ali ste cirklaši, ali ne.

Cirkl lahko zaključite v obdobju od 1. junija do 30. septembra 2021, 8. oktober 2021 pa je zadnji dan za oddajo evidenčnih listov v eni od naših koč, lahko jih pošljete po pošti na PD Jesenice ali skenirate in pošljete po e-pošiti na plan.drustvo@siol.net.

Lani smo Cirkl popestrili z obiskom znanih vrhov okoli koč - Golico in Slemenom. Manj znana je kontrolna točka na poti Via Alpina, ki vodi z Vršiča v Trento in obratno. Balvan Pod Šupco je od Koče pri izviru Soče oddaljen približno 45 min hoje. Najdete ga tik ob stezi - z markacijo, vpisno knjigo in žigom (koordinate: N46o 24,892' E13o 43,999'). Prisojnik in Jalovec sta neobveza vrhova, za sladokusce.

Oktobra bomo krožno pot zaokrožili s srečanjem vseh udeležencev (upamo, da v živo, ne le dopisno kot lani), kjer boste vsi, ki ste oddali izpolnjene evidenčne liste, prejeli diplome, majice in praktične nagrade. Vabilo vam bomo poslali po e-pošti. Evidenčni kartonček vam bomo na srečanju vrnili.

Več informacij lahko dobite na sedežu PD Jesenice, po e-pošti ali telefonu. Na voljo pa vam je seveda tudi prijazno osebje v naših postojankah.


Torej - na juriš v hribe, se vidimo jeseni na zaključku!

 

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta