Zakorakajte po poteh nepozabnih doživetij! (video)

Planinska zveza Slovenije je letošnjo planinsko sezono s številnimi »koronaomejitvami«, vzela za svojevrsten izziv. Da bi v planinski svet privabili še kakšnega novega pohodnika, so pripravili zanimivo akcijo v kateri sta glavna ambasadorja Marija in Andrej Štremfelj, legendi slovenskega alpinizma. Z akcijo želijo ozavestiti pohodnike o varni hoji v gore, jih povabiti v planinske koče, ki so svojevrstna izbira za dopust in jih privabiti k članstvu v PZS.

Foto: Lovro Rozina

Slovenske planine s 179 planinskimi kočami, bivaki in zavetišči, s 7400 ležišči ter več kot 10.000 kilometri označenih poti omogočajo počitek za duha in aktivnost za telo. »Hribi mi dajo notranje zadovoljstvo, veselje do življenja. V hribih je res lepo. Tako kot telo fizično potrebuje hrano, tudi duša potrebuje lepoto. Eni lepoto najdemo v gorah, drugi bolj ob morju, tretji spet nekje drugje. Zaradi hribovske izkušnje tudi v dolini marsikaj bolj ceniš. Da ni potreben samo denar, temveč še kaj drugega,« je lepoto planin opisala ambasadorka akcije, prva Slovenka na Everestu, izkušena alpinistka in vodnica Marija Štremfelj.

PZS_POSTANI_CLAN_novice_1200x400px

Planinski svet nas vabi, da se ponovno povežemo z neokrnjeno naravo in s samim seboj, oblikujemo odgovornost do človeških vrednot in se učimo medsebojne pomoči. Ambasador projekta Andrej Štremfelj - z Marijo sta postala prvi zakonski par, ki je stal na najvišjem vrhu sveta - je že od malih nog zaljubljen v gore. Zaveda se, da članstvo PZS poleg številnih ugodnosti pomeni tudi veliko podporo največji prostovoljni slovenski organizaciji. »Brez planinske organizacije bi bili ob celo vrsto pridobitev, ugodnosti, ki jih z veseljem uporabljajo v gorah vsi, tudi nečlani. Ob misli 'Kaj pa imam jaz od tega, da sem član PZS?' ljudje verjetno premalokrat pomislijo na vse posredne koristi, ki jih imajo od tega.«Vabimo vas, da postanete del gorske narave tudi vi in se pridružite veliki družini 60.000 članov, ki podpira planinsko infrastrukturo. Postanite član Planinske zveze Slovenije in uživajte v ugodnostih, kot so cenejše prenočevanje v planinskih kočah, cenejši nakup planinske opreme v izbranih trgovinah, popust pri nakupu planinske literature in vozovnic ter nezgodno zavarovanje.

 
Zakorakajte po poteh nepozabnih doživetij in doživite poletje z razgledom!

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta