Na Petrol po planinsko članarino in z njo po planinske ugodnosti!

Vse do konca septembra lahko planinsko članarino poravnate kar na poti. Hitro, priročno in enostavno na vseh bencinskih servisih Petrol v Sloveniji. Izkoristite vrsto ugodnosti pri obisku slovenskih in tujih gora.


Prodaja planinske članarine med 1. junijem in 30. septembrom 2024 poteka v mreži bencinskih servisov Petrol v Sloveniji.

Članstvo v planinskem društvu prinaša zavarovanje članov PZS, popust pri prenočevanju v planinskih kočah doma in v tujini, popuste pri nakupih v Planinski trgovini PZS in v trgovinah pogodbenih partnerjev ter ugodnejše vstopnine v Slovenski planinski muzej, Logarsko dolino in nekatere hrvaške nacionalne parke. Ne gre spregledati niti ugodnejših kart za prevoz z nihalko na Golte in še kaj bi se našlo.
Kategorije članstva:ABB1S+ŠP+O

Zavarovanja članov PZS
1 nezgodna smrt pri planinski dejavnosti markacija markacija markacija markacija  
2 invalidnost pri planinski dejavnosti markacija markacija markacija markacija markacija
3 stroški reševanja v tujini – ves svet markacija        
4 stroške reševanja v gorah Evrope in Turčije   markacija markacija markacija markacija
5 zavarovanje odgovornosti v tujini – ves svet markacija        
6 zavarovanje odgovornosti v gorah Evrope in Turčije   markacija markacija markacija markacija
7 Zavarovanje prehodne oskrbe in zavarovanje za zlome, opekline, izgubo vida, sluha in smrti zaradi požara markacija        

Prenočevanje v planinskih kočah
8 20% - 40% popust za prenočevanje v planinskih kočah PZS. Podrobnosti na pzs.si. markacija markacija markacija markacija markacija
9 popusti pri prenočevanju v planinskih kočah 13 planinskih organizacij Evrope in Kanadi markacija markacija markacija markacija markacija

Popusti pri nakupih planinske literature in opreme
10 Cici dnevnik, Dnevnik 1 ali Dnevnik 2 Mladi planinec/Mlada planinka**         markacija
11 nakup edicij v Planinski založbi PZS (20 %) markacija markacija markacija markacija markacija
12 Letna naročnina na Planinski vestnik (25 %) markacija markacija markacija markacija markacija
13 popust pri nakupu opreme in storitev pri pogodbenih partnerjev PZS markacija markacija markacija markacija markacija

Popusti pri nakupu vozovnic in vstopnin
14 25% popust na povratno vožnjo z nihalko na Golte in 50 % popust na redne cene vstopnic v Alpski vrt na Golteh markacija markacija markacija markacija  
15 20 % popust pri obisku Slovenskega planinskega muzeja markacija markacija markacija markacija markacija
16 Popust pri vstopnini v Nacionalni park PaklenicaNaravni park Biokovo in Nacionalni park Mljet markacija markacija markacija markacija markacija
17 15 % popust na nočitev v Hostlu Idrija markacija markacija markacija markacija markacija
18 Prost vstop v Logarsko dolino z avtomobilom za člane PZS z veljavno planinsko izkaznico do 8. ure zjutraj. markacija markacija markacija markacija markacija

>>> Vse članske ugodnosti PZS


Kategorije članstva, ki so na voljo na bencinskih servisih Petrol:
 
Vrste članstva Višina članarine
A: član z največjim obsegom ugodnosti. 68,00 €*
B: polnoletna oseba, z osnovnim obsegom ugodnosti. 32,00 €*
B1: oseba starejša od 65 let, z osnovnim obsegom ugodnosti. 24,00 €*
S+Š: srednješolec ali oseba s statusom študenta, do vključno 26. leta starosti, z osnovnim obsegom ugodnosti. 21,00 €*
P+O: predšolski ali osnovnošolski otrok, z osnovnim obsegom ugodnosti 9,00 €*
DDV ni obračunan v skladu s 16. členom Pravilnika o izvajanju ZDDV

* Poleg stroška članarine je potrebno poravnati dodatna 2 € za kritje administrativnih stroškov. Pri plačilu na bencinskih servisih Petrol ni možno uveljavljati družinskega popusta. Tega lahko koristite pri včlanitvi na društvu, v pisarni PZS in pri spletni včlanitvi.


Posameznik, ki na bencinskih servisih Petrol poravna članarino, prejme poleg računa potrdilo, na katerega vnese svoje podatke. S tako izpolnjenim potrdilom lahko 14 dni uveljavlja članski popust pri nočitvah v planinskih kočah v Sloveniji.

POMEMBNO: Zavarovanje, ki je vključeno v članarino se aktivira z vpisom podatkov člana v obrazec na spletni strani clanarina.pzs.si, kamor se vpiše tudi koda iz potrdila. Naslednji dan po vpisu na spletni obrazec je zavarovanje veljavno. Član pa v roku 10 dni na dom prejme tudi člansko izkaznico z znamkico za tekoče leto, s katero lahko koristi vse članske ugodnosti v Sloveniji in v tujini.

PZS_Petrol_zacasna_clanska_izkaznica_jun2014_k


Navodila za registracijo: Zavarovanje, ki je vključeno v članarino, se aktivira z vpisom podatkov člana v obrazec na spletni strani www.clanarina.pzs.si, kamor se vpiše tudi koda iz potrdila. 

Naslednji dan po vpisu na spletni obrazec je zavarovanje veljavno. V roku 10 dni po prijavi boste na navedeni naslov prejeli znamkico oz. člansko izkaznico z znamkico za tekoče leto, s katero lahko koristite vse članske ugodnosti v Sloveniji in tujini. Ob registraciji je potrebno izbrati tudi planinsko društvo, v katerega se včlanjujete.

Splošni pogoji poslovanja za spletno včlanjevanje
S spletno včlanitvijo se včlanite v društvo, ki si ga izberete, in s tem sprejmete pravice in dolžnosti člana, ki izhajajo iz društvenih pravil, Statuta Planinske zveze Slovenije in Častnega kodeksa slovenskih planincev. Društvo, v katerega se je možno včlaniti preko članskega spletnega portala, je pooblastilo Planinsko zvezo Slovenije za posredovanje pri včlanjevanju. Posameznik, ki se včlani preko spletne strani Planinske zveze Slovenije postane član izbranega društva in ne neposredno Planinske zveze Slovenije.

Pravice in pogoji zavarovanja, ki izhajajo iz posamezne kategorije članstva:Več informacij o članarini, zavarovanju in planinstvu najdete na spletni strani clanarina.pzs.si, na elektronskem naslovu clanarina@pzs.si ali na telefonski številki 01 43 45 680.


Srečno in zadovoljno na planinskih poteh!

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta