Srečanje mladih planincev v Galiciji

Na Gori (na Šentjungertu) smo opravili tudi sprejem mladih planincev v planinsko društvo, oz. krst mladih planincev.

Zbrali smo se ob 9.00 na parkirišču pri POŠ Trje. Otroci so izbirali med dvema trasama, saj je bil pohod namenjen tako otrokom iz vrtca kot šolarjem. Cici trasa je bila nekoliko krajša, drobne nožice so jo zmogle v slabi uri, šolska pot pa je bila speljana nekoliko bolj naokoli, pohodnike je pripeljala do vrha v dobri uri in pol.

Izkoristili smo tudi priložnost in povabili na pohod naše državne prvake v orientaciji kategorije A - učenci 6 razreda. Čestitali smo jim za dosežen uspeh, tekmovalce in mentorje pa nagradili z društveno polo majico in knjigo Planinska orientacijska tekmovanja.

Sprejem je bil malo drugačen. Vsak na novo sprejeti član se je spustil s samo-varovalnim kompletom, ob budnem spremljanju naših vodnikov, po vrvi iz zgornjega okna planinske koče. Vsem udeležencem smo predstavili nekaj planinske opreme in literature ter podrobno predstavili uporabo samo-varovalnega kompleta. Mladim je bil spust zelo zanimiv, zato so nekateri tudi spust ponovili oz. so ga opravili tudi drugi udeleženci pohoda.

Vsak udeleženec pohoda je dobil jabolko in skodelico čaja, novo sprejeti člani pa so dobili še pecivo. Po sprejemu oz. krstu smo nadaljevali s sproščenim druženjem in se s prijetnimi vtisi vrnili v dolino, vsaka skupina po svoji poti.

 

Fotogalerija

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta