Slovenska planinska pot v enem dnevu

»Slovenska planinska pot v enem dnevu« je skupni projekt in združevanje športnih navdušencev, pohodnikov, tekačev in gorskih kolesarjev, ki obožujejo slovenski gorski svet. Vsak posameznik lahko le sanja, da bi v enem dnevu premagal vseh 599 km Slovenske planinske poti, a če vsak udeleženec prispeva svoj delež, lahko s skupnimi močmi prehodimo, pretečemo ali prekolesarimo celotno pot od Maribora do Ankarana v enem dnevu.

599 km dolgo Slovensko planinsko pot (SPP) smo razdelili na 148 odsekov. V prijavni tabeli si vsak udeleženec izbere del trase, aki ga želi preteči, prehoditi ali prekolesariti. Del, ki si ga izberete, je lahko sestavljen iz poljubnega števila zaporednih odsekov. Upamo, da se boste nekateri odločili tudi za običajno manj obiskane dele poti, ki pa znajo biti ravno zato še bolj zanimivi, in nam tako omogočili skupno zmago!

slovenska_transverzala_v_enem_dnevu_amfibija Na posamezen odsek se seveda lahko prijavi več posameznikov ali skupin. Zato imamo v prijavni tabeli pripravljenih več stolpcev, kjer lahko vpišete vaše podatke in se s tem prijavite na dogodek.

Startnina za dogodek znaša 10 €. Vsak udeleženec prejme majico dogodka in obrok na pikniku. UPN plačilni nalog za startnino dobite na elektronski naslov, ki ga vpišete v prijavno tabelo. Vsi, ki boste startnino plačali dovolj zgodaj, dobite majico še pred dogodkom. Cilj prireditve je, da v enem dnevu, 30. septembra 2017, »pokrijemo« prav vse odseke SPP, ne le najbolj znanih.

Piknik vseh udeležencev bo organiziran naslednji dan, v nedeljo, 1. oktobra 2017, na Valvasorjevem domu pod Stolom. Torej - vsi prijavljeni 30. septembra 2017 prehodite, pretečete ali prekolesarite del poti, na katerega ste se prijavili. Dolžino poti, smer gibanja, začetno in končno točko ter uro pričetka si izberete sami. Prav tako ste povsem svobodni pri izboru melodije, ki si jo boste požvižgavali na poti. ;) Pomembno je le, da na isti dan skupaj izkažemo spoštovanje celotni trasi Slovenske planinske poti.

30. septembra 2017, med 00:00 in 24:00 uro, vsak udeleženec preteče, prehodi ali prekolesari izbrani del Slovenske planinske poti. Ker je vreme v gorah zelo pomemben varnostni faktor, bo v primeru slabe vremenske napovedi dogodek prestavljen na naslednjo soboto, 7. oktobra 2017, piknik pa na nedeljo, 8. oktobra. Odločitev o morebitni prestavitvi dogodka bomo sporočili v sredo, 27. septembra 2017.

>>> Več o Slovenski planinski poti

Več o projektu na spletni strani http://www.transverzala-1d.si/ 

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta