Na Olimpijskem festivalu predstavitev plezalnih veščin

Olimpijski komite Slovenije konec tedna na Kongresnem trgu in v v parku Zvezda v Ljubljani pripravlja olimpijski festival z lisjakom Foksijem. Tam bo tudi Planinska zveza Slovenije s plezalnim stolpom in vabimo vas, da z nami spoznate mamljivi svet oprimkov.

Olimpijski festival je namenjen otrokom in njihovemu stiku s športom, spoznavanju športnega duha in fair playa s čimer jih želijo navdušiti nad gibanjem in vse skupaj obogatiti z delčkom olimpijske izkušnje. Preko zabave, športnih delavnic ter pestrega spremljevalnega programa, želijo otrokom prikazati, kako pomembno se je športno udejstvovati in kako lahko šport pozitivno vpliva na njihovo življenje in na njihove dosežke.

Cilj festivala je mladim predstaviti šport v vsej veličastnosti, a vendarle na igriv, zabaven in zanje primeren način, da začutijo in vzljubijo šport in s tem postane sestavni del njihovega življenja. Otroci se lahko preizkusijo in spoznajo številne športne panoge ter opravijo različne športne izzive, kjer bodo prebudili športnega duha, starši pa notranjega otroka.

Obenem je to čudovita priložnost, da otroci preživijo dan brez socialnih omrežij, računalniških igric, tablic, pametnih telefonov in aplikacij. 
Olimpijski festival se bo letos že tradicionalno odvijal v centru Ljubljane na Kongresnem trgu ter v parku Zvezda. Potekal bo v soboto, 24. septembra, od 10. do 20. ure. V nedeljo je zaradi slabe vremenske napovedi odpovedan.

IFSC_Koper_220902_0595
Bi radi plezali kot najboljši? (Foto: Grega Valančič/ Sportida)


S športnim plezanjem, ki je del olimpijske družine in že ima zlato olimpijsko Janjo Garnbret, se predstavlja tudi Planinska zveza Slovenije, ponosna na naše športne plezalke in plezalce, ki so že dolga leta med najboljšimi na svetu. Na plezalnem stolpu bodo lahko otroci od jutra do večera vstopili v vabljivi svet oprimkov in okusili športno plezanje. Z gibanjem v navpičnici razvijamo občutek za ravnotežje in koordinacijo telesa, krepimo spomin ter izboljšujemo vzdržljivost, gibljivost, telesno moč in koncentracijo. Trenerji športnega plezanja bodo poskrbeli za ustrezno opremo in varovanje, tako da se obeta igrivo, zabavno in varno doživetje, po katerem bodo najmlajši želeli: še! Ljubezen do plezanja kot zvestega življenjskega družabnika je namreč zelo nalezljiva.

Prijazno vabljeni!

Fotogalerija lanskoletnega dogajanja na Kongresnem trgu

 

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta