Začeli so se Tedni vseživljenjskega učenja

Tedni vseživljenjskega učenja, ki ga na nacionalni ravni koordinira Andragoški center Slovenije (ACS), osrednji zavod za izobraževanje odraslih, letos potekajo med 10. majem in 16. junijem 2024 po vsej Sloveniji. Med tematskimi koordinatorji TVU je tudi Planinska zveza Slovenije, ki s svojimi društvi pripravlja različna planinska in športna doživetja v naravi (pohodi, športnoplezalni dnevi, gorniška izobraževanja).

Začeli so se Tedni vseživljenjskega učenja. Foto: Manca Ogrin

tvu_2024_plakat

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji, ki poteka že 29 leto. Načrtovanje in izpeljava Tednov vseživljenjskega učenja potekata pod nadzorom Nacionalnega odbora za TVU, ki ga je leta 1997 imenovala Vlada Republike Slovenije in deluje pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

Poleg PZS-ja so v akcijo vključene še različne druge organizacije (ljudske univerze, šole, društva, zavodi, izobraževalni centri), ki si prizadevajo za vključenost odraslih v vseživljenjsko učenje in kulturo učenja skozi formalne in neformalne procese, saj izobraževanje odraslih pozitivno vpliva na psihofizično zdravje prebivalstva.

Na spletni strani uradnega koordinatorja si lahko v koledarju pogledate, katerih aktivnosti se lahko udeležite.

Zaključni dogodek Tednov vseživljenjskega učenja bo Dan slovenskih planincev, ki bo potekal v soboto, 15. junija 2024 v Črni na Koroškem. Organizatorja celodnevnega planinskega dogajanja prireditve sta Planinska zveza Slovenije in PD Črna na Koroškem.


tvu_2024_logo

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta