Pohod na vrh Smrekovca ob 38. srečanju koroških planincev

V soboto, 7. oktobra 2017, je lepo sončno vreme pritegnilo planince tudi na Smrekovec, 1577 m visok vrh v Kamniško-Savinjskih Alpah. V okviru 38. srečanja koroških planincev in akcije Slovenija planinari se planinci - bilo jih je okoli 200 - niso le zbrali pred kočo, ampak so se povzpeli na vrh.

38. srečanje koroških planincev na Smrekovcu (foto arhiv PD Črna na Koroškem)

Med okrog 200 obiskovalci je bilo največ Korošcev (dve planinski društvi sta pripeljali mlade planince) in Štajercev, a veliko tudi planincev iz drugih koncev Slovenije. Dopoldne se je tako na vrh tega ugaslega vulkana pod vodstvom naših vodnikov vlekla kača planincev (ob desetih je bil organiziran skupni vzpon), okoli enajstih se je tam opravilo fotografiranje za zgodovinski posnetek.

38_srecanje_koroskih_planincev_smrekovec_foto_arhiv_pd_crna_na_koroskem

Slovenija planinari: množica planincev na vrhu Smrekovca (foto arhiv PD Črna na Koroškem)

Ob dvanajstih je bila pri Domu na Smrekovcu (1377 m) prireditev s kulturnim programom. Navzoče so nagovorili: najprej prireditelji srečanja, to je PD Črna na Koroškem, njen predstavnik je bil zaradi odsotnosti predsednika Bojan Šipek, predsednik Meddruštvenega odbora planinskih društev Koroške Mirko Tovšak, predsednik PZS Bojan Rotovnik in županja občine Črna Romana Lesjak. Ob veselih zvokih Črnjanskih harmonikašev so se potem udeleženci okrepčali ob hrani (na voljo je bilo kar pet enolončnic) in pijači oskrbnika Toma Drolca in njegove partnerice Romane.

38_srecanje_koroskih_planincev_smrekovec_foto_arhiv_pd_crna_na_koroskem_001
Osrednja prireditev s kulturnim programom pri Domu na Smrekovcu (foto arhiv PD Črna na Koroškem)

Prireditev je v celoti ustrezala glavnemu vodilu akcije Slovenija planinari: Varno in doživeto doživljanje planinskega sveta za vse.

Irena Greiner

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta