Janja in čudežna roža | pravljica o deklici, ki si drzne sanjati

Slikanica Janja in čudežna roža prinaša pravljico o deklici, ki si drzne sanjati, vendar pa je to le začetek njene poti. Janjo Garnbret na njeni poti do uspeha spodbujajo in ji pri premagovanju ovir nesebično pomagajo družina in prijatelji, ki jo vodijo in podpirajo skozi vse izzive. Slikanica je na voljo v slovenskem in angleškem jeziku.

Zakaj vas bo slikanica Janja in čudežna roža navdušila?

V napeti zgodbi Janja in čudežna roža, ki se odvija med slikovitimi pravljičnimi liki, med katerimi izstopa stari Kozel, se prepleta tudi resničnost življenja same Janje Garnbret. Avtorja te izjemne slikanice sta priljubljeni mladinski pisatelj Primož Suhodolčan in priznani ilustrator Matej de Cecco. Avtorja sta v pravljico spretno vpletla biografske elemente iz Janjinega življenja, kar bralcem omogoča, da se še globlje povežejo z njenim likom in se lažje vživijo v njeno zgodbo.


Naročite slikanico JANJA IN ČUDEŽNA ROŽA v spletni Planinski trgovini, na e-naslovu trgovina@pzs.si ali na brezplačni številki 080 18 93.

Janja in čudežna roža ni le zgodba o uspehu, je predvsem zgodba o moči prijateljstva in o vztrajanju pri svojih sanjah, ne glede na ovire, ki se pojavijo na poti. Skozi Janjino potovanje bralci spoznavajo pomen zaupanja vase in trdega dela ter močne spodbude, kar predstavlja dragoceno in večno sporočilo za vsakega bralca, ne glede na starost.


Zbirka Resnične pravljice, izdaja jo DZS, d.d., predstavlja zgodbe o resničnih junakih, med katerimi so Tina Maze, Goran Dragić, Anže Kopitar in Primož Rogljič. Vsaka pravljica v tej seriji nosi močno sporočilo in osebni nagovor vrhunskega športnika, kar bo zagotovo navdušilo in motiviralo mlade bralce.

Ali bodo otroci ob branju teh pravljic sanjali o neverjetnih dogodivščinah in podvigih ter verjeli, da se pravljice lahko uresničijo? Zagotovo! To je tudi cilj Resničnih pravljic.

Vabljeni, da se prepustite čarobnosti in navdihujoči zgodbi Janja in čudežna roža,
ki bo zagotovo obogatila domačo knjižno polico in srca mladih bralcev!

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta