39. jesenski pohod krajanov na Hom

Planinsko društvo Zabukovica je 19. oktobra 2019 organiziralo že 39. tradicionalni jesenski pohod krajanov na Hom. Prireditev je bila organizirana kot zadnja prireditev v sklopu krajevnega praznika in v sklopu vseslovenskega programa planinarjenja Slovenija planinari.

Planinski vodniki PD Zabukovica so krajane popeljali na našo planinsko postojanko Dragov dom na Homu. Start pohoda je bil izpred OŠ Griže, pot je potekala preko Britnih sel preko severnega obrobja Kamnika in od tam na Hom. Pohodniki so pot opravili v treh urah. Najmlajše so mladinski vodniki popeljali po krajši poti izpred šole direktno na Hom.

slovenija_planinari_2019_jesenski_pohod_pd_zabukovica_1__1_

Topli jesenski dan je pripomogel, da se je pohoda udeležilo kar 152 udeležencev, od najmlajši do najstarejših. Na cilju so si pohodniki žigosali svoj dnevnik jesenskih pohodov s priložnostnim žigom. Na cilju so vsi pohodniki dobili zasluženo malico, sledila je krajša prireditev -nastop najmlajših, pozdrav predsednika društva in govor predsednice KS Griže.

slovenija_planinari_2019_jesenski_pohod_pd_zabukovica_1__5_

Predsednik PD Zabukovica je posebej poudaril, da PD Zabukovica že tretje leto planinari s Slovenijo, in vsosplošno korist gibanja, planinarjenja, spoznavanja lepot planin ipd...

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta