Pomagajte nam izbrati naj planinsko kočo leta 2019!

Vabimo vas, da nam tudi to poletje pomagate izbrati tisto planinsko kočo, v kateri se počutite najbolje. Bodisi zaradi gostoljubja oskrbniške ekipe, bogate kulinarične ponudbe, izjemne lege ali česarkoli drugega … Tudi letos v sodelovanju s Siol.net izbiramo naj planinsko kočo in naj visokogorsko planinsko kočo.

Naj planinska koča 2019

Tudi letos boste izbrali dve zmagovalki: naj planinsko kočo in naj visokogorsko planinsko kočo. Med izborom bomo vsak teden podarili vrsto praktičnih nagrad, ob izteku izbora pa izžrebali glavnega nagrajenca, ki bo osvojil glavno nagrado, turo z gorskim vodnikom na Triglav oziroma vrh po izbiri nagrajenca.

V izboru, ki ga na Siol.net skupaj s Planinsko zvezo Slovenije pripravljajo že petič, letos sodeluje 157 koč, od tega je 29 visokogorskih, ki smo jim že lani namenili samostojno kategorijo, saj verjamemo, da si zaradi oteženega dostopa in težjih razmer za delo to zaslužijo.

Prvi krog glasovanja poteka od 17. 6. 2019 do 10. 8. 2019. V drugi krog glasovanja, ki bo potekal med 11. 8. 2019 in 11. 9. 2019, bo uvrščenih 10 finalistk iz prvega kroga, ki bodo prejele največ glasov - 5 koč iz kategorije naj planinska koča in 5 koč iz kategorije naj visokogorska planinska koča.

Rdeča nit letošnje sezone bo planinarjenje z otroki, zato so v akciji in na glasovnici izpostavljene planinske koče s certifikatom družinam prijazna planinska koča.

naj_planinska_koca_pzs

Lani ste za zmagovalki okronali Valvasorjev dom pod Stolom (v naši akciji je slavil že drugič, 2016 in 2018) in Kočo na Klemenči jami pod Ojstrico. Obe postojanki zaradi pravil izbora letos počivata in zanju ne boste mogli glasovati, se pa na seznam vrača Roblekov dom na Begunjščici, naj planinska koča leta 2017.

Ker brez vaše pomoči seveda ne bo šlo, vas vabimo, da glasujete za svojo najljubšo planinsko postojanko med nižje ležečimi in visokogorskimi kočami. To storite tako, da na glasovnici oddate dva glasova oziroma označite svoj izbor v obeh kategorijah. Izberite tisto planinsko kočo, ki vas je prepričala s svojo gostoljubnostjo, urejenostjo, inovativnostjo, posluhom za vaše želje, kočo, kjer so vas najbolj razvajali in kjer so na vas naredili največji vtis.

-------------------------
Povezana novica:
Koča na Klemenči jami naj visokogorska in Valvasorjev dom naj planinska koča 2018

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta